Livsresa: tips för flytten i Linköping

Ska du flytta? Antingen till en ny bostad eller för att du ska bege dig ut på en efterlängtad jorden runtresa? Här kommer tipsen på hur du flyttar på ett smart, effektivt och stressfritt sätt.

Flytta

Vi behöver alla flytta flera gånger i livet. Det är en väldigt praktisk process som ofta innehåller mycket stress, oavsett orsak till flytten. Om du ska flytta från Linköping för att du ska ut och resa, sagt upp lägenheten och ska fullfölja en dröm, så är det stressigt. Även om du flyttar av en roliga orsak. Är det däremot så att du flyttar för att du går igenom en separation, bostaden är för dyr eller du behöver sälja din bostad, så är det naturligtvis mycket jobbigare. Då är det klokt att försöka göra flytten, det första steget på ditt nya liv, så enkelt och smidigt som möjligt. Livet är verkligen en resa, en livsresa som ger oss både erfarenheter och utmaningar. När du ska flytta inom/från Linköping är det smart att ta hjälp. Naturligtvis av familj och vänner om det är möjligt, men faktiskt också betala för hjälp. Även om du flyttar från en bostad för att du ska ut och resa eller för att du äntligen har hittat ditt nya drömhem, så är det mycket arbete och stress. Än mer om du flyttar av en negativ orsak. Anlita Qleano som din flyttfirma Linköping för både själva flytten och städningen. Qleano är experter inom flytt och städ och finns över hela landet.

Flytta för att resa

Om du ska göra en längre resa är det riktigt smart att antingen hyra ut lägenheten eller faktiskt säga upp den. Är planen att bli en digital nomad, så kommer du troligtvis att antingen hyra ut bostaden för en längre tid eller säga upp den. Börja städa ur din bostad i tid. Det tar väldigt lång tid att grovstäda och sortera. Gå igenom alla papper, lådor och garderober. Släng trasiga och smutsiga kläder. Banta garderoben så att du verkligen bara har kvar kläder och skor som du garanterat kommer att använda. Tänk igenom vilka möbler som du ska ha kvar. Det kostar att köpa nya möbler, samtidigt som även förvaring är en utgift. Såvida du inte kan ha möbler och kartonger hos dina föräldrar. Ta kort på alla viktiga papper, så att du enkelt kan komma åt dem från din mobil när du är utomlands. Om du ska hyra ut lägenheten bör du tänka på att skriva kontrakt och behålla vissa möbler för att lättare kunna säga upp din hyresgäst. Om du behåller lägenheten kan det vara smart att låta en städfirma som Qleano städa igenom den helt och hållet. Så kan du tänka fokusera på din resa, istället för att städa. Ska du magasinera dina saker under resan är det klokt att verkligen sorterat sakerna och lägga dem i kartonger där du tydligt skriver vad de olika lådorna innehåller. Så är det lätt för dig att hitta dina saker när du kommer tillbaka, vare sig du förvarar dem i förråd eller hos dina föräldrar.