Kombinera resa med jobb

Något som många längtar till varje år är sin semester. Vissa har semester flera veckor i sträck medan andra tar ut semester lite då och då under året. Vill du inte ta ut semesterdagar så kanske det går att kombinera resa med jobb.

Beroende på vilken bransch du jobbar i kan det finnas en möjlighet att ta med dig jobbet. Jobbar du hemifrån i vanliga fall är det nästintill ingen skillnad om du är bortrest eller jobbar hemma. Då har du större frihet och kan resa samtidigt som du jobbar. Några fördelar med att jobba på distans är att du får mer tid till annat.

Jobba från ett mötesrum

Det är dock inte alla som kan jobba hemifrån under semestern. För de som har småbarn kan det vara klurigt att hitta samma fokus hemma som i kontoret. Då kan det vara bra att hyra ett mötesrum för viktiga möten eller bara att vara i några timmar. För de som väljer att kombinera jobb med resa brukar det även finnas mötesrum att hyra på exempelvis hotell. Det gör att du kan jobba var du än befinner dig så länge det finns en internetanslutning. De flesta företag accepterar att du jobbar inom Europa men det är alltid bra att kontrollera detta.

Populärt att jobba på distans

Idag görs mycket arbete online och kan därför göras via distans. Det är också allt fler företag som har börjat erbjuda sina anställda en mer flexibel arbetstillvaro. Det innebär att de anställda själva kan bestämma var de skall jobba. Många har så kallade hybridarbetsplatser vilket innebär att anställda är på kontoret ett antal dagar i veckan och jobbar hemifrån under resterande dagar.

Kolla din internetanslutning

När det kommer till internetanslutningen är det också bra att kolla med ditt företag. Vissa företag kanske inte vill att du kopplar upp dig mot ett offentligt wifi. Det kan ha med säkerheten att göra då det kan vara lättare att hacka. Har du en säker och stabil internetanslutning är det oftast inga problem att jobba när du är på resande fot eller hemma. Till exempel så erbjuder Spotify sina anställda att jobba från där de trivs bäst. Till exempel från en annan del av världen. Oftast är det enda du behöver en laptop då de flesta förvarar sina dokument på datorn.