Storslagna naturupplevelser

Jorden är fylld av otroligt vacker natur, magiska skogar, majestätiska bergsformationer och djupa raviner samt vattenfall. Det är värt att försöka besöka några av dessa platser under en livstid för att njuta av naturens underverk. Låt dig bli påmind om hur vacker vår jord verkligen är. Även om de flesta av de storslagna platserna är belägna i andra världsdelar finns otroligt vackra platser både i Sverige och våra i nordiska grannländer.

I USA finns några av världens mest berömda och legendariska nationalparker. Bryce Canyon är belägen i södra Utah och är mest känd för sina orange samt röda spiralformade bergsformationer (hoodoos). I Bryce Canyon National Park finns den enorma Bryce-amfiteatern som är fylld av hoodoos. Världens kanske mest berömda nationalpark är Grand Canyon i Arizona. Detta är en av världens underverk skapat av naturen själv och ger en oförglömlig upplevelse. Kaliforniens pärla är nationalparken Yosemite som är belägen i Sierra Nevada-bergen. Parken är berömd för sin spektakulära natur, urgamla mammutträd samt vackra vandringsleder. Det finns fler fantastiska nationalparker i Amerika såsom Yellowstone National Park, Badlands National park, Acadia National Park, Great Smoky Mountains och Everglades National Park.

Trots att Danmark är en av våra närmsta grannländer känner inte många till de unika och fantastiska naturupplevelser som gömmer sig här. De vidsträckta sandstränderna och sanddynorna i Anholt och miniöken med vandrande sanddynor i Råbjerg Mile. I Rold Skov växer ursprunglig bokskog och i Mons Klint kan du uppleva branta, vita och spektakulära kalkstensklippor. För att besöka dessa platser krävs lite planering och vi tar gärna hjälp av en resebyrå eller liknande. På samma sätt kan ett företag få hjälp med att hitta det perfekta kontorshotellet. Bland annat Workaround erbjuder ett mycket brett utbud av kontorshotell i Stockholm. Hos Workaround kan du göra en egen sökning eller låta deras kontorsexperter göra sökarbetet för dig. Att hyra kontorshotell genom Workaround är både enkelt, snabbt och smidigt.

Sverige är ett avlångt land med otroligt storslagen och vacker natur med platser från norr till söder. Eftersom restriktioner på grund av pandemin gjort resor utomlands svårare har svenska resmål ökat stort i intresse. Alla känner till Gotland men få har upplevt den natursköna nationalparken på Gotska Sandön. I norra Jämtland finns Korallgrottan som upptäcktes 1985. Grottan är cirka sex kilometer lång och belägen i ett naturskönt område. Njupeskärs vattenfall är 93 meter högt och det största i Sverige. Vattenfallet är beläget i Fulufjällets nationalpark i Dalarna. Upplev äkta urskog endast två mil från Stockholm i Tyresta nationalpark. I Skåne, Kullaberg, kan du uppleva steniga stränder, klippbranter samt bokskogar och med lite tur kan du även få se tumlare. Sverige är sannerligen fantastiskt och det finns många fler natursköna platser som är väl värda att upptäcka.

Världens vackraste platser är spridda över hela jorden. Deras imponerande natur och landskap har formats och skulpterats av naturen själv samt lämnats näst intill orörd av människan. Flera har utnämnts till världsarv och andra till nationalparker. 1992 blev Wulingyuan Scenic Area i Kina världsarv och är ett område som består av ett antal nationalparker. Laponia blev världsarv 1996 och är ett 9 400 kvadratkilometer stort område i Lappland, Gällivare. Norska Geirangerfjorden är en fjord omgiven av branta berg och vattenfallet ”de sju systrarna”. Geirangerfjorden blev utnämnd till världsarv 2005 av UNESCO.