Resor med svenska kryssningsfartyg

Att åka på en kryssning med ett stort kryssningsfartyg kan vara en riktigt lyxig upplevelse då allt ofta finns ombord på båten. Många kryssningsfartyg har spa och relaxavdelningar, taxfree shopping, dansgolv, casino, barer och olika restauranger. Många stora kryssningsfartyg har även härliga vattenbassänger och vattenrutschbanor för både stora och små.

Åk på kryssning och kom hem till ett nytt tak!

Att kryssa kan vara ett miljövänligt val om man väljer kryssningsbolag som satsar på miljövänliga naturgaser. Ett exempel på detta är Silja Line vars nyare skepp går helt på LNG; en flytande naturgas som inte belastar sjön och naturen. Det finns många sätt att resa klimatsmart, som till exempel med tåg.

Innan man beger sig iväg på en härlig kryssning, är det bra att se till så att hemmet är rent, helt och fräscht. Om man äger ett hus är taket en av de viktigaste delarna på ett hus då det har som funktion att skydda mot väder, vind, kyla och hetta. Är taket trasigt och det läcker in vid regn eller att det drar, vill man inte lämna taket i det skicket när man ska åka på kryssning. Då är det smart att anlita https://dmtak.se/ som med kunniga hantverkare kan åtgärda taket innan man åker och man kan känna sig trygg att man kommer hem till ett nytt tak! När man åker på båtkryssning är det bra att inte glömma ta med eventuella viktiga mediciner, passen, badkläder, ombyteskläder och egna duschtvålar, lotion och schampo. Även om det för det mesta bjuds på schampo och duschtvål ombord, är det inte alltid dessa urval passar alla och är inte alltid de bästa.

Kryssningsfartyg i Sverige

Sveriges rederier med kryssningar är Silja Line, Viking Line, Birka Cruises och Stena Line. Alla dessa båtar går mellan Finland och Sverige förutom Stena Line som går till Danmark, Lettland och Tyskland. Åker man till andra spännande länder kan man göra fynd och faktiskt köpa sig en bostad på resan som sedan kan fungera som semesterbostad, investering eller för uthyrning. Rederiet Silja Line har vanligen resor till och från Finland, men äger även Tallink som går till Estland. Vill man ha en lyxig kryssning och att kunna ha råd med en drömresa till havs, finns det bra tips som till exempel att spara och planera väl. En kryssning med ett av Sveriges kryssningsfartyg innebär även exklusiva hytter som lyxsviter och kostar några tusenlappar, men väl värt upplevelsen. Åker man på vintersemester till Finland med ett av Sverige kryssningsfartyg, kan man ta en enkelbiljett och stanna i Finland för att åka hem när det passar. Det finns viktiga saker att ta med sig på vintersemestern som fler lager av vinterkläder, varma tåliga skor och det är alltid smart med en effektiv powerbank att ha med sig om mobilen dör i skidbackarna.