Så blir resan verkligen av

Det är en sak att drömma om att göra en riktigt lång resa, och att resan blir verklighet. Här kommer tipsen för att du verkligen ska ta dig ut i världen och få uppleva nya äventyr.

Resan: ett projekt

Personer som uppnår mycket i livet, vare sig det handlar om att resa, springa lopp eller starta företag, är personer som lyckas fullborda projekt. En resa är ett projekt, alltså ett mål som du ska uppnå. Genom att tänka på din resa som ett projekt så kommer det att bli mycket mer hanterbart. För det första måste du fatta ett medvetet beslut om att du ska ut och resa. Sedan måste du besluta dig för var du vill åka och hur stor budget du behöver. Pengar är ju ofta det som styr hur länge vi kan vara ute på en resa. Det kan också vara klokt att göra en mindre resa som verkligen blir av, än att försöka uppnå en ouppnåelig dröm. Om du bara har råd och möjlighet att vara borta i en månad i Indien och Thailand, så satsar du på det och genomför din resa. Många gånger kan det faktiskt vara rädsla som gör att vi inte vågar göra saker. Så ibland behöver vi bara kasta oss ut i olika äventyr.

Hitta inspiration

Under tiden som du planerar din resa och sparar ihop pengar är det smart att gå ut på Vagabond och andra resemagasin för att hitta mycket inspiration och kunskap. När vi läser om personer som har varit ute och rest i tre månader, kanske människor som har samma yrke som oss själva, blir det mycket lättare att tro att också vi kan klara av det. Känner du en person som har rest mycket så kommer den troligtvis också att älska att du ställer frågor och få ge dig råd.