Så väljer du rätt resväska

För att din resa ska bli så smidig som möjligt är det viktigt att du väljer rätt sorts resväska till din packning. Men att välja rätt väska är inte alltid lika lätt som det låter. I det här inlägget kommer du därför att få några tips på saker du kan tänka på för att du ska välja rätt väska inför din resa.

Storlek

Att välja resväska efter dess storlek är viktigt för att du ska få plats med all din packning. Därför är det av största vikt att du utgår från hur mycket packning du behöver ha med dig och välja en resväska därefter. Det finns resväskor i många olika storlekar. Om du till exempel ska åka på konferens i ett par dagar är det en mindre resväska du behöver ha med dig. Men om du ska åka utomlands i ett flertal veckor, kanske till och med månader, behöver du ha en större resväska. En annan sak som du behöver ha med i din beräkning inför valet av en resväska är hur mycket du ska ta med dig hem. Det är inte helt ovanligt att man köper på sig en del saker under resan och för att du ska kunna få med dig dina nya fynd hem behöver du ha plats för det i din väska. Annars finns risken att du inte har möjlighet att få med dig hela din packning hem. Därför ska du se till att välja en resväska utefter hur mycket packning du kommer ha med dig både dit och hem.

Material

Resväskor tillverkas av många olika sorters material. De två vanligaste materialen är textil och plast. Förut var det vanligt att man tillverkade resväskor av läder. Att välja resväska efter material kan vara lite av en smaksak. En del tycker till exempel att det är snyggare att ha resväskor i plast. I övrigt kan de olika materialen skilja sig en del när det kommer till deras hållbarhet. En resväska i plast går något lättare sönder i jämförelse med en resväska i tyg, vilket kan vara bra att tänka på inför valet av en ny resväska.