Upptäck Sverige

Vårt avlånga land har mycket att erbjuda. Allt från fjäll i norr till mysiga stugor och sjöar, en vacker huvudstad och flera skärgårdar.

Naturen

Under sista åren har det blivit riktigt populärt att svemestra, att semestra i Sverige. Coronapandemin har gjort att än fler upptäckt vilket vackert land vi bor i. Sverige är ett väldigt bra turistmål för dig som älskar natur och äventyr. Att vandra i fjällen är en oförglömlig upplevelse. Ett tips till dig som vill ha en riktig utmaning är att vandra Kungsleden. Kungsleden är en 45 mil lång vandringsled som du kan dela upp i olika etapper. Du börjar vid Kungsporten i Abisko och slutar vandringen i Hemmavan. Sverige är också ett bra land för dig som gillar att paddla kanot och vill se mycket djurliv. Om du inte har en egen sommarstuga är det smart att hyra en stuga för sommaren. Ett skönt sätt att både uppleva natur och få möjlighet till mycket rekreation.

Cityliv

I ett internationellt perspektiv har Sverige inte så stora städer, men både Stockholm och Göteborg har verkligen sin charm. Våra två största städer har också båda skärgård, och du kan lätt kombinera city och natur. Utbudet av intressanta kaféer, restauranger och museum är också stort. Sverige gör sig klart bäst på sommaren, men cityresor är att föredra på hösten och våren, då det är färre turister.

Äventyr

Om du gillar äventyr finns det äventyrsparker, bad och möjlighet till både bergsklättring och forsränning. Eller så väljer du att cykla genom landet. Ett tips är att vandra eller cykla Vasaloppet sommartid. Perfekt för dig som suttit framför tv:n och sett loppet, men aldrig genomfört de nio milen skidåkning.